Gaat jouw volgende reis misschien wel naar Malta toe? Dat snappen wij goed!

Het eiland, of eigenlijk 3 eilanden, van slechts 316 km² zit vol met geschiedenis en cultuur! Van prehistorische tempels tot een ondergrondse stad van zo’n 5000 jaar oud.

Ben je een liefhebber van Game of Thrones? Dan zul je veel plaatsen op Malta herkennen van de serie zoals de middeleeuwse stad Mdina en Fort Ricasoli.

Kortom, genoeg te zien op Malta en dan hebben we het nog niet eens gehad over de prachtige kust. Maar hoe kom je op Malta? Wij vertellen je in dit artikel alles over het vliegen naar Malta.

Mogelijkheden voor vliegen naar Malta

Alle vluchten gaan naar de hoofdstad van Malta, Valletta. Hoewel de hoofdstad in werkelijkheid nog zo’n 9 kilometer rijden is vanaf het vliegveld.

Vluchten worden vanaf Schiphol aangeboden door EasyJet, Avion Express Malta, KM Malta Airlines en KLM.

Vanaf andere luchthavens kun je ook naar Malta vliegen, soms zelfs voor een stuk minder geld. Denk hierbij aan Brussels Airport (weetje: deze is vooral populair bij Belgen die immo in Spanje bezitten omwille van de frequente vluchten) of Düsseldorf Airport.

De vliegtijd is ongeveer 3 uur en 5 minuten, zowel op de heen- als terugreis. Er is namelijk geen tijdsverschil tussen Nederland en Malta.

De prijzen voor vliegtickets naar Malta verschillen per reisperiode en per luchtvaartmaatschappij. De goedkoopste prijs is ongeveer € 200, maar gemiddeld liggen de prijzen meer richting de € 300 per ticket enkele reis.

Hierbij kijken we alleen naar directe vluchten zonder overstap (en inclusief bagage). Dat laatste is vanzelfsprekend goedkoper maar kost wel veel extra tijd.

Parkeren op de luchthaven

Wanneer je gaat vliegen dien je ook rekening te houden met de reis van je huis naar de luchthaven toe. Dit kan met het openbaar vervoer of een taxi maar veruit de meeste reizigers kiezen toch voor de auto.

Tip: Door vooraf parkeerplaatsen op de luchthaven te vergelijken, kun je veel geld besparen. Dit geld kun je natuurlijk veel beter uitgeven in Malta tijdens je vakantie!

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een parking Amsterdam Schiphol? Dan heb je de keuze uit diverse aanbieders inclusief een shuttle- of valetservice.

Heb je een klein budget? Dan is een shuttleservice de beste keuze omdat deze vaak voor lage prijzen worden aangeboden. Hierbij parkeer je zelf waarna je met een shuttlebus naar de luchthaven gebracht wordt.

Voor iets meer comfort en om tijd te besparen kun je ook kiezen voor een valetservice. In dat geval rij je direct naar de luchthaven toe en neem je ongeveer 30 minuten voor aankomst telefonisch contact op met de parkeeraanbieder.

Bij aankomst staat er dan een chauffeur te wachten die de auto van je overneemt en deze parkeert op de parkeerplaats.

Aankomst op Malta International Airport

close-up foto van cockpit van Air Malta vliegtuig nu KM Malta Airlines

Nadat je geland bent op Malta Airport, wil je waarschijnlijk verder reizen naar Valletta of naar je hotel elders op het eiland.

Net als op andere luchthavens zijn er altijd taxi’s die je kunnen vervoeren.

Prettig om te weten is dat er met vaste tarieven wordt gewerkt waardoor je niet opgelicht kunt worden met torenhoge prijzen. In de aankomsthal kan dan ook een ticket voor de taxi gekocht worden.

Wil je tijdens je reis graag mobiel zijn? Huur dan een auto op de luchthaven. Dit kan ter plaatse maar het is beter om dit vooraf online te regelen. Gebruik maken van het openbaar vervoer is natuurlijk ook een optie.

Vanaf Malta Airport rijden diverse buslijnen, waaronder naar Valletta, Mdina en Bugibba. Buslijnen X1, X2, X3 en X4 stoppen voor de terminal waardoor je gemakkelijk de bus kunt pakken.

Deze bustickets zijn erg goedkoop en te koop per stuk, maar ook als 12-rittenkaart of gedurende 7 dagen.