Villa huren Malta – Waarom villa Malta versus hotel?

Er zijn toch genoeg grote hotelketens in Malta? Jazeker, de meeste hotels zijn van hele goeie kwaliteit en kunnen heel leuk zijn – ten minste als jouw idee van een leuke vakantie er een is die je doorbrengt met een zootje andere toeristen en daar graag veel geld voor neertelt.

Ben je toch eerder iemand die het échte Malta wilt ontdekken zoals het is, dan huur je beter een villa. Villa huren Malta: dat is vooral een goeie optie voor families en groepen die de kosten kunnen delen. Villa Malta voor groepen? Topidee!

Villa Malta – Voor wie?

Villa huren Malta: aangeraden voor al wie zichzelf niet beschouwt als een massatoerist. Als je de dingen liever op je eigen tempo doet en als je je op vakantie liever niet laat opjagen door een bende andere toeristen die je niet kent.

Krijg jij ook kippenvel als je nog maar denkt aan de dagelijkse uitstapjes waar je samen ‘gezellig’ in kuddevorm van de ene bezienswaardigheid naar de andere wordt gebracht met de groepsbus die jullie oppikt aan het hotel zoals een stelletje schoolkinderen.

Een villa huren tijdens je vakantieverblijf in Malta betekent dat je zelf je programma maakt en je vakantie doorbrengt zoals jij dat wilt.

Zo kan je zelf kiezen waar je de ene dag heenrijdt met je huurauto vanuit je villa Malta zonder dat je daarvoor de dag voordien een reservatie moest maken aan de hotelbalie.

Villa huren Malta – Voordelen

Villa Malta huren: dat betekent ook dat je je eigen ruimte en vrijheid hebt om te ontspannen en te genieten van al wat Malta te bieden heeft.

Een villa huren in Malta is veelal ook voorzien van een privé buitenzwembad en een barbecue dankzij het warme klimaat.

Villa huren Malta: haal die worsten, ribbetjes en biertjes maar uit de ijskast of geniet van een zelfgemaakte cocktail aan het zwembad! 8-)

Er zijn overal wel villa’s, bungalows, ‘farmhouses’ en ‘houses of character’ te huur. Villa Malta: er is voor ieder wat wils. Privé villa huren Malta: van twee tot wel twintig personen!

Je kan een villa huren in verschillende dorpjes langs de kust van het eiland Malta die als uitstekende thuisbasis kunnen dienen tijdens je vakantie zoals Mellieha, St. Paul’s Bay, Zurrieq, Zejtun, Bidnija, of St. Julian’s bijvoorbeeld.

Eender waar op het eiland Gozo kan je ook luxe villa’s of zogenaamde ‘farmhouses’ huren. Er is natuurlijk ook de optie om simpelweg met je huurauto de ferry te nemen naar het eiland Gozo om daar te genieten van een prachtige daguitstap.

Of je doet beide, je huurt een paar dagen in Malta en vervolgens een paar dagen in Gozo zodat je optimaal van beide eilanden kan genieten, alles kan!

Villa huren Malta of Gozo?

Soms kan een vakantie nogal hectisch zijn. Ontsnap daarom naar het eiland Gozo waar er een heel andere levensstijl heerst dan op het eiland Malta. Het is er veel rustiger en ontspannen.

Neem er de tijd om het ongelofelijke historische erfgoed te bezoeken op je gemak. Villa huren in Gozo versus villa huren in Malta betekent dat je kan vermijden om in één dag van hot naar her te rijden met je huurauto omdat je het maximum moet halen uit je daguitstap indien je vakantiewoonst zich op het eiland Malta bevindt.

De lokale Gozitanen beweren dat hun keuken beter smaakt, dat de lucht er schoner is en dat de lucht in Gozo zelfs een diepere blauwe kleur heeft! Je moet ze echter niet zomaar geloven.

Je gaat het best gewoon zelf deze parel in de Middellandse Zee ontdekken! Maar haast je niet, de Gozitanen zijn ook niet gehaast. ;-)

Gozo staat dan ook bekend voor prachtige ‘houses of character’ of rustig gelegen ‘farmhouses’ die je kan huren.

Deze laatste zijn huizen op het platteland die vroeger gebruikt werden door een boer die aan landbouw deed en die nu geconverteerd zijn tot luxueuze villa’s die je kan huren als vakantieverblijf.

Villa Malta of groener en rustiger Gozo? Je kan ook een villa huren in Malta in combinatie met een verblijf in een villa in Gozo.

Zo kan je een aantal dagen het bruisende en meer stedelijke Malta opsnuiven én een aantal dagen genieten van luieren in Gozo, ontspannen avonden, barbecues bij het zwembad, wandelingen op het platteland, afgezonderde stranden, een trager levenstempo en meer.

Villa huren Malta toch eerder jouw ding? Geen probleem, je kan ook een daguitstap plannen naar Gozo. Een bezoek aan het eiland is een aanrader voor iedereen, ook al zou je een villa huren in Malta!

Villa Malta – Wanneer reserveren?

Malta en Gozo zijn kleine eilanden en de beste vakantie villa’s worden meestal een hele tijd vóór het zomerseizoen gereserveerd. Villa huren Malta? Je bent er dus best vroeg bij en plant je reis op voorhand zodoende de beste villa te kunnen huren.

Echter, we weten dat het niet altijd makkelijk is om het juiste verblijf te kiezen. Vooral wanneer je nog niet zeker bent van je precieze reisdata. Daarom reserveer je best online, op voorhand én zonder risico! Villa Malta veilig en zonder risico online reserveren, hieronder lees je hoe!

Villa huren Malta – Waar online reserveren?

Zonder risico online je villa huren in Malta kan! Je kan namelijk maanden op voorhand reserveren zonder vooraf te betalen.

RESERVEER HIER JE VILLA IN MALTA

Mocht je later van gedacht veranderen of je reisdata zouden wijzigen, dan kan je gratis annuleren tot een aantal weken voor vertrek.

Lees hiervoor wel de kleine lettertjes, elke villa heeft zo wel z’n eigen voorwaarden wat betreft annuleren van je reservering.

Villa Malta – Enkele tips

 • Villa Malta flexibel boeken: Kies voor gratis annuleren en geniet van flexibiliteit. Mochten je plannen later wijzigen, dan levert dat geen problemen op als je gratis kan annuleren!
 • Villa huren Malta? Reserveer op voorhand! Prijzen kunnen stijgen. Reserveer dus vandaag nog je verblijf en wees verzekerd van een geweldige prijs.
 • Villa Malta ’s zomers? Het is steeds een goed idee om na te gaan of er airconditioning aanwezig is in de villa. Indien niet, zorg er dan voor dat de villa ventilatoren ter beschikking heeft.
  ’s Zomers is het namelijk bakken geblazen in Malta!
 • Villa Malta ’s winters? Lekker komen overwinteren en een villa huren? Ga dan na of er verwarming aanwezig is en/of dubbele beglazing.
 • ‘Farmhouse’ of villa huren Malta: Vele zijn voorzien van zwembad, waarvan sommige in kleine vakantiecomplexen met gedeelde faciliteiten:
  Wil je echter echt zwemmen, in tegenstelling tot een verfrissende duik, kijk dan de grootte van het zwembad na.
  Op de foto’s kan alles er namelijk veel groter uitzien dan in het echt.
  Dat gezegd zijnde, zowel in Malta als Gozo ben je nooit echt ver verwijderd van de zee waardoor je ’s zomers meer dan genoeg plekjes kan vinden om te zwemmen.
 • Villa huren Malta en transport: Villa’s en ‘farmhouses’ vind je meestal in pittoreske traditionele dorpjes en niet in de meest toeristische resorts langs de kust.
  Het busnetwerk is degelijk en er rijden sinds 2015 nieuwe bussen, maar als je echte flexibiliteit wilt dan kies je sowieso beter een huurauto!
 • Villa Malta en afstand naar het strand: Dit kan je nakijken als je villa’s in Malta gaat vergelijken. Naast de afstand, ben je je er beter ook van bewust of het hier gaat om een zandstrand of een rotsstrand.
  Ook rotsstranden hebben heel wat te bieden, maar als je echt op zoek bent naar een zandstrand, dan let je best even op tijdens het vergelijken.