Een gids voor romantiek in Malta… In het Nederlands en vol inspiratie en tips… Je kan het als romantische ziel slechter treffen indien je nog op vakantie gaat naar Malta!

Dankzij dit overzicht kan je inspiratie opdoen en je relatie naar ongekende hoogtes stuwen tijdens jullie bezoek aan Malta!

Inleiding – Romantiek in Malta

mdina perfect voor romantische wandeling in alle stilte

Het eiland Malta weet maar al te goed hoe romantiek werkt… Soms wat ruw, op onverwachte plaatsen en momenten, soms wat verscholen her en der…

Malta is een ruwe diamant in de Middellandse Zee, ook voor verliefde koppeltjes en doorgewinterde koppels.

De zonsondergangen aan de Dingli Cliffs en St George’s Bay zijn slechts momentopnames van een heel scala aan romantische tovenarij op het eiland!

Zo zijn de Barrakka Gardens ideaal voor een gezellige wandeling, hand in hand, op de rechterflank van Valletta. Daarnaast heb je er ook bijzonder veel afgelegen baaitjes, stranden en inhammen welke allemaal romantiek uitademen.

Eens je er bent zul je het begrijpen, het is moeilijk om niet betoverd te geraken door de charme van de Maltese eilanden!

Malta is de ultieme bestemming voor koppeltjes die er eens tussenuit willen op een romantische wijze. Als citytrip, als midweek of gewoon als vakantie van een of twee weken.

Malta is als bestemming voor een huwelijksreis ook een niet ontgoochelende, mediterraanse brok liefde en kracht. Maar ook indien je plant om haar ten huwelijk te vragen, kan Malta de unieke bestemming zijn voor jullie!

Bekijk gerust onze gids hieronder welke romantiek in Malta inspirerend behandelt. Hierdoor kan je het ultieme uitje naar Malta plannen… Met aandacht voor liefde, passie en romantiek!

Standbeeld van de liefde in St. Julian’s

liefdesmonument plaats om liefde te vereeuwigen met hangslotje

We gaan van start met een cliché om romantiek in Malta te beleven… Quasi elke toeristische bestemming heeft ze wel… Zo’n plaats waar je je relatie in de verf kunt zetten en vereeuwigen…

Een plaats waar je terecht kunt met je slotje van staal, waarop je heel cliché jullie namen en een hartje kunt op tekenen of graveren.

love monument staat bij romantische baai in st julians

Dit liefdesmonument staat in de baai van Spinola in St. Julian’s. Dit is een plaats waar je als verliefd koppel of echtpaar zeker eens moet langsgaan dus.

Je treft er veel gezellige bars en restaurants aan welke allemaal een gezellig uitzicht over de baai bieden!

De onderstaande video, gemaakt door een stelletje tortelduifjes, brengt het liefdesmonument op een originele wijze in beeld:

Mdina – De romantische stille stad

Mdina staat gekend als de stille stad van Malta. Maar wij vinden dat deze alternatieve benaming een woord tekort schiet! Voor ons is Mdina de romantische stille stad van Malta.

Deze charmante en pittoreske stad ademt geschiedenis uit en speelde steeds een grote rol in het rijkelijke verleden van de Maltese eilanden.

Je kan er door knusse steegjes wandelen en pittoreske Maltese woningen bewonderen!

pittoreske woningen in romantisch straatbeeld mdina malta

Mdina is in een ver verleden ooit nog de hoofdstad van Malta geweest! Nu is dit Valletta natuurlijk. Mdina werd vervolgens de uitvalsbasis van nogal wat nobele en vooraanstaande Maltese burgers.

De uitzonderlijke ligging van de stad, op een heuvel met fantastische uitzichten, zal hier ook wel meegespeeld hebben.

Dit romantisch stadje, qua oppervlakte eigenlijk zelfs gewoon een klein dorpje, heeft stilgestaan. Hier zie je geen wagens of wilde fietsterroristen die voetgangers het leven moeilijk maken!

Met andere woorden, in de knusse straatjes van Mdina kan je rustig genieten van een deugddoende romantische wandeling.

Of waarom niet de stad verkennen met paard en kar? Dat kan ook:

romantisch tochtje met paard en kar in mdina malta

Mdina is speciaal omwille van het middeleeuws karakter van de stad. Er hangt een vleugje van aristocratie en rijkdom in de straten van deze stille stad.

Op bepaalde plekken heb je prachtige uitzichten over het eiland Malta. Wat de romantiek in Malta alleen maar ten goede komt…

prachtig uitzicht over malta romantisch moment

Wat denk je van een foto samen met je geliefde en op de achtergrond het eiland Malta? Je kan een selfie nemen of je vraagt het gewoon aan een persoon in de buurt.

Voor heel gedetailleerde informatie over Mdina verwijzen we je met trots naar onze speciale Mdina-pagina.

Blue Grotto

romantiek in malta bezoek de blauwe grot

Romantiek in Malta? Ook ter zee en niet alleen ter land!

’s Ochtends uit de startblokken schieten met een privé boottochtje om de Blue Grotto te verkennen… Klinkt niet slecht he?

De promenade die boven de grotten ligt, is ook de moeite om eens hand in hand op te wandelen met uitzichten over de Middellandse Zee:

romantische promenade dichtbij blue grotto

Boven de Blue Grotto heb je een view point dat langs de promenade ligt. Hier heb je echt wel toffe uitzichten!

romantische wandeling aan kliffen blue grotto

Je kan hier samen met je partner in een luzzu stappen, een typisch Maltees houten bootje. Eentje dat geschilderd is in alle kleuren van de regenboog!

romantisch boottochtje blue grotto zuiden malta

Tijdens dit knusse boottochtje varen jullie in tal van grotten en inhammen. De climax doet zich uiteraard voor wanneer je in de Blauwe Grot binnenvaart.

blue grotto romantisch boottochtje in azuurblauwe wateren

Dit is een grot met een spectaculair plafond van maar liefst 30 meter hoog:

blauwe romantiek in blue grotto malta

Onderstaande video geeft een impressie van wat je kan verwachten (let op de smaragdblauwe kleur van het water – waanzin!):

Het gesteente in de Blue Grotto is kalksteen en je kan er tal van rare en bizarre rotsformaties zien. Volgende de lokale legende was deze grot vroeger de woonplaats van wulpse zeemeerminnen.

De zeemeerminnen lokten zeelui naar de grot en betoverden ze hier…

Vandaag kan je echter gerust zijn als dame. Van zeemeerminnen geen sprake! Je hebt je vriend/echtgenoot volledig voor jezelf. Haal je beste betoveringskunsten maar boven in het bootje…

Fomm ir-Rih

fomm ir rih baai horizontale impressie

Fomm ir-Rih is onbekend bij het grote publiek. In feite is dit een plekje op Malta dat zwaar onderschat wordt!

Deze baai is gezegend met een afgelegen en moeilijk bereikbaar strand! Wanneer je op dit ruwe strand ligt te genieten, krijg je er fantastische uitzichten over de kliffen van Malta bovenop!

romantische afgelegen baai fomm ir rih malta

Hier kan je een deugddoende duik nemen en genieten van de Middellandse Zee! Snorkelen is hier een waar plezier en de zichtbaarheid is er fantastisch!

De onderstaande video geeft perfect weer waarom je volgend romantisch strandbezoek hier zou moeten plaatsvinden:

De helderblauwe wateren in deze Fomm ir-Rih baai zijn echt wel de moeite!

Bovendien heb je er geen last van honderden andere toeristen! Daarvoor is deze plek gewoon te afgelegen en te moeilijk bereikbaar!

klif aan wandelpad richting fomm ir rih malta

Dit afgelegen romantisch plekje is enkel te voet bereikbaar via een steil wandelpad. Om er te geraken moet je het wandelpad afdalen.

steile klif bij baai fomm ir rih romantiek in malta

Om de baai opnieuw te verlaten moet je het pad terug omhoog wandelen! Het is dus best wel lastig om van deze romantische plek te kunnen genieten.

romantiek bij fomm ir rih baai niet ver van radisson blu malta golden sands in de verte

Maar zoals met alle goede dingen in het leven… De beloning die je ervoor in de plaats krijgt, maakt het zeker en vast de moeite!

Ook de zonsondergang in deze baai is van topkwaliteit en zeker en vast de moeite waard!

romantiek bij zonsondergang in fomm ir rih baai malta

Quasi geen andere bezoekers in de baai. Dat betekent dus ook veel minder kans op foto’s die verpest worden door onbekenden.

En dus ook veel meer kans om volledig alleen iets speciaals te doen… Zoals een aanzoek doen bijvoorbeeld!

Barrakka Gardens

De Barrakka Gardens zijn gelegen op de rechterflank van de landtong die Valletta is. Beide tuinen kijken uit op de Grand Harbour en staan garant voor romantische uitzichten en momenten.

Deze tuinen zijn een plekje vol rust en vrede in de hoofdstad van Malta. En vormen ook een onuitputtelijke bron voor romantiek in Malta!

Upper Barrakka Gardens

De Upper Barrakka Gardens zijn wat ons betreft een van de meest betoverende plaatsjes in Valletta en heel Malta.

Je treft er heel wat mooie bloemperkjes aan, alsook standbeelden en gigantische Romeinse bogen.

Onderstaande video geeft een toffe impressie van deze Upper Barrakka Gardens:

De uitzichten die je op het bovenverdiep van de Upper Barrakka Gardens krijgt, zijn ongeëvenaard in Malta:

upper barrakka gardens met fantastisch uitzicht romantiek in malta

In de verte zie je de Grand Harbour en de Three Cities! Van een betoverend mooi en romantisch plekje gesproken…

De inrichting van deze tuinen staat ook in het teken van ontspanning en relaxatie. Overal vind je knusse zitbankjes:

Perfect om samen met je geliefde even uit te blazen. Romantiek in Malta op zijn best. Beter wordt het niet!

Houden jullie van een koffietje of een aperitiefje? Dan kan dit ook, je hebt hier een bar waar je quasi alles kan verkrijgen!

Lower Barrakka Gardens

De Lower Barrakka Gardens liggen verderop op de landtong, meer naar de tip toe. Hier tref je veel meer groen en struiken aan. Je vindt er ook een mooi Grieks tempeltje.

tempel met standbeeld in lower barrakka gardens romantiek en geschiedenis in de mix

Ook hier werd gedacht aan de liefde en romantiek in Malta! Tal van bankjes zijn er aanwezig, allemaal gericht op de gigantische Grand Harbour:

romantisch plekje met bankjes voor koppels lower barrakka gardens valletta

Ook hier kan je vele standbeelden bekijken welke allemaal te maken hebben met de geschiedenis van de Maltese eilanden!

Er staat ook een gigantische klokkentoren met bel vlakbij deze tuinen:

gigantische bel vlakbij lower barrakka gardens valletta

Onderstaande video werd gemaakt door een vrouwelijke toeriste:

St. George’s Bay

St. George’s Bay is een bijzondere baai in St. Julian’s. Je vindt er een van de enige zandstranden in de regio. Het kan er dus wel behoorlijk druk zijn overdag tijdens het hoogseizoen!

Je kan er ook terecht voor een aperitief, een drankje, een lunch of een heerlijk romantisch diner. Er bevindt zich namelijk een tof restaurant dat deels boven de baai zweeft!

In de baai liggen talloze bootjes speels te dobberen op de golven van de Middellandse Zee. Een aantrekkelijk uitzicht, in een aangenaam klimaat, wat wens je nog meer?

Dineren aan de waterkant in Malta? Hier doe je het! Het Paranga restaurant is jouw bestemming! Je kan er ook terecht voor een verfrissend drankje overdag!

Onderstaande video werd gemaakt met een drone boven St George’s Bay. Best wel interessant om in te schatten waar deze baai met zandstrand ergens gepositioneerd is in St. Julian’s:

Dingli Cliffs

de dingli cliffs bieden adembenemende uitzichten romantiek in malta

De Dingli Cliffs, de kliffen van Dingli in het Nederlands, bieden iets uniek.

Een romantische reis is namelijk niet compleet zonder te genieten van een betoverende zonsondergang samen met je schatje!

Welke plek is er dan beter dan het hoogste punt van het eiland Malta? Inderdaad, de Dingli Cliffs zijn ideaal indien je het ultieme uitzicht nastreeft! Bovenstaande dronevideo geeft perfect weer wat we precies bedoelen…

ruwe romantische uitzichten bij dingli cliffs malta

Je vindt er ook een minuscuul kapelletje met een bankje naast:

kapel met zitbank romantische plek aan dingli cliffs malta

Hier kan je positie nemen voor het wonderbaarlijke schouwspel van de natuur! Op deze plek zie je een zonsondergang van topkwaliteit! De zakkende zon transformeert er de lucht en horizon in een uitgebreid pallet van kleuren!

En als dat niet genoeg is, dan is er nog meer! Want wat krijg je te zien nadat de zon verdwenen is?

Inderdaad! Duizenden sterren en Janneke Maan. Neem een dekentje mee, wat warme kledij, iets voor te drinken en te eten… En beleef er de meest romantische avond van je leven!

Voor meer informatie over de streek rond Dingli, klik hier.

Voor meer algemene reisinspiratie kan u ook steeds terecht op de Reisblog Woonruimtelijk.nl.