Paceville Malta is een uitgaansbuurt die deel uitmaakt van de regio St Julians.

Het wordt uitgesproken als ‘Patsjeville’, wordt weleens ‘Partyville’ genoemd en wordt afgekort als ‘PV’ onder de jongeren.

Wil je het nachtleven van Malta ontdekken? Dan kan je in Paceville terecht voor een stevige portie beats, danspasjes, clubs en drank!

Overzicht

Paceville Malta – Enkele sfeerfilmpjes

Twijfel je om eventueel eens stevig door te zakken in Malta? Een stevig feestje met goede muziek en ambiance? Dan is Paceville ongetwijfeld the place to be!

Hieronder enkele video’s die weinig aan de verbeelding overlaten:

https://youtu.be/dpZrGaYwnRg

En nog een andere impressie van Paceville in videoformaat:

En nog een video over een thema-avond:

Paceville Malta – Bars, clubs, luide muziek & neonverlichting!

Wat meer landinwaarts in de kustregio Malta St Julians vind je een half dozijn smalle straatjes met talrijke bars die de wijk ‘Paceville’ vormen.

De Triq Santa Rita is een smal straatje, dat eigenlijk gevormd wordt door een trap, waarlangs je de ene bar en discotheek na de andere vindt.

Gedurende de warmere maanden kan je hier op de koppen lopen. Zowel Maltese jongeren als jongere toeristen vinden hun weg naar dit mekka voor feestvierders! Uitgaan in Malta doe je hier! Wilde feesten, tientallen clubs, allerlei genres muziek, je vindt het hier allemaal!

BEKIJK HOTELS IN ST JULIANS

Terug naar overzicht

Bars en clubs in Paceville Malta

Er is een uitgebreid aanbod aan muziek: van dance, house en rap tot reggae en oldies muziek!

Er zijn een aantal hoogtechnologische clubs met lasers en lichtshows en geavanceerde geluidsinstallaties die de meest ervaren feestneuzen kunnen bekoren.

Overigens kan je er ook een uitgebreid aanbod aan restaurants vinden: van Scandinavisch tot Italiaans, van Amerikaans tot Chinees, van een bord pasta tot pizza, van Thais tot Maltees eten.

Er zijn ook openlucht bars en restaurants waar je gezellig iets kan eten of drinken terwijl je geniet van een heerlijk zeebriesje tijdens een zwoele Maltese zomernacht.

Tip: Neem oordopjes mee, sommige clubs durven nogal luid te gaan. Bescherm je gehoor!

BEKIJK HOTELS IN ST JULIANS

Terug naar overzicht

Wanneer en met wie een feestje bouwen in Paceville Malta?

’s Zomers stopt het feestje gewoonweg niet!

Je kan er doorgaan tot in de vroege uurtjes samen met een hoop andere feestvierders, elke dag opnieuw!

Wil je Engels leren in Malta? Dan is dit ook de buurt waar vele ‘English language schools’ gevestigd zijn, oftewel scholen die Engelse taalkampen organiseren.

Elk jaar komen namelijk hordes buitenlandse jongeren naar Malta op taalkamp. Ze combineren dan een aantal weken Engels studeren met een leuke vakantie in Malta!

’s Winters is de regio nog steeds levendig met vooral Maltese feestgangers en vele expats. Vaak wordt er dan vooral tijdens het weekend feestgevierd.

BEKIJK HOTELS IN ST JULIANS

Terug naar overzicht

Gemiddelde leeftijd in Paceville Malta

Hoewel de wettelijke minimumleeftijd voor alcoholconsumptie 17 jaar is in Malta, zijn er ook heel wat jongere tieners die uitgaan in Paceville Malta.

Sommigen zijn 15 jaar als ze de eerste keer naar Paceville gaan, maar er zijn ook uitzonderingen waarbij men slechts 12 of 13 jaar oud is!

De leeftijd varieert doorgaans tussen 16 en 25 jaar. Maar vergis je niet, er zijn ook een aantal bloeiende zaken die een ouder publiek van dertigers en veertigers aantrekken.

Hoe dan ook, er is voor ieder wat wils in Paceville Malta!

BEKIJK HOTELS IN ST JULIANS

Terug naar overzicht

Wees op je hoede in Paceville Malta

Als jongedame ben je maar beter gewaarschuwd voor de ietwat oudere mannen van pakweg 40 jaar die weleens dichtbij kunnen komen dansen.

Deze zijn ook geen keien in het begrijpen van subtiele hints. Dus wil je met rust gelaten worden? Dan dien je dat overduidelijk te laten blijken!

Vele mensen die opeen gepakt staan in een drukke bar. Verschillende mensen met verschillende achtergronden… Verschillende talen die gesproken worden onder toeristen en dan vaak nog eens alcohol in het spel… Dat kan soms leiden tot een vechtpartij…

Zoals in elke andere uitgaansbuurt, in eender welk land, blijf je best op je hoede. Wees dus voorzichtig en draag zorg van elkaar!

Wees echter gerust, de politie is aanwezig en elke club heeft ook buitenwippers paraat om een oogje in het zeil te houden; Hierdoor kan je samen met je vrienden gewoon genieten van een feestavond in Partyville!

BEKIJK HOTELS IN ST JULIANS

Terug naar overzicht

Ten onder in Paceville Malta

En hiermee bedoelen we niet dat je ten onder moet gaan aan de alcohol! Probeer in de loop van de avond wel eens de onderkant van de trappen te bereiken in dit straatje!

Eens beneden heb je het einde van Paceville bereikt. Je wandelt dan recht op het grote Bay Street winkelcentrum af. Hier heb je tientallen winkels en restaurantketens zoals het Hard Rock Cafe.

Hier bevind je je eigenlijk reeds in een andere regio, genaamd St George’s Bay.

Aan de linkerkant bevinden zich de grote Eden Cinema en Eden SuperBowl, alsook het 5 sterren Intercontinental Hotel.

Aan de rechterkant, iets verderop, heb je het kleine St. George zandstrand en de vijfsterrenhotels Corinthia en Radisson Blu Resort.

BEKIJK HOTELS IN ST JULIANS

Terug naar overzicht