Een steeds populairder vakantieland is Malta! Niet alleen word je als toerist bijzonder gastvrij ontvangen door de bevolking van Malta, ook geniet je hier van een prettig klimaat en tal van prachtige bezienswaardigheden.

Vanuit Nederland alsook vanuit België worden er door meerdere vliegmaatschappijen vluchten naar Malta aangeboden. Daarbij kun je op het internet een accommodatie boeken, om er gedurende je vakantie op Malta in te kunnen verblijven.

Doordat Malta een relatief klein eiland is, kun je tijdens je vakantie een groot deel van het eiland bezoeken. Eventueel kan je ook Gozo en/of Comino bezoeken (deze eilanden maken ook deel uit van de Maltese archipel).

In dit artikel vertellen we je meer over hetgeen handig is om mee te nemen wanneer Malta ontdekken op uw lijstje staat.

Bewaar je spullen in een kwalitatieve reistas

Welke spullen je in ieder geval mee moet nemen, is enigszins afhankelijk van het type vakantie op Malta dat je kiest, Om je spullen veilig op te bergen, kan het verstandig zijn om een kwalitatieve reistas mee te nemen. Kies altijd voor een reistas van een hoge kwaliteit om bijvoorbeeld het scheuren van een rits tegen te gaan.

Malta ontdekken op avontuurlijke wijze? In plaats van een reistas, zou je ook voor een backpack (rugzak) kunnen kiezen. Zeker wanneer je stukken wilt kunnen wandelen met je tas, is een backpack aan te raden. De backpack kun je op je rug dragen en dit biedt vaak meer comfort dan een reistas.

Neem informatieboekjes mee – Malta ontdekken

Om jezelf te kunnen redden in Malta, kan het verstandig zijn om vooraf websites zoals deze te lezen of om informatieboekjes aan te schaffen. Zo ben je niet afhankelijk van de lokale bevolking als je informatie over bepaalde bezienswaardigheden wilt hebben. Niet iedereen op Malta spreekt namelijk goed Engels.

Een voordeel van een bezoek aan Malta in 2018 is wel dat men hier sinds tien jaar ook de euro gebruikt. U hoeft dus geen geld te wisselen alvorens u naar Malta gaat. Voorheen had Malta een eigen munteenheid.

Tip: kijk ook eens op internet naar reisverslagen van andere toeristen die een vakantie naar Malta hebben ondernomen!