Zin om 7000 jaar geschiedenis en een bruisend hedendaags leven te ontdekken? In een aangenaam klimaat? Dan zijn de Maltese eilanden ongetwijfeld iets voor jou!

Twijfel niet en maak je klaar voor een reis door de millennia heen, met tal van verrassende bezienswaardigheden. Laat je betoveren door de natuurlijke en architecturale schoonheid van deze eilanden.

Op de Maltese eilanden tref je levendige kleuren en honingkleurige gebouwen aan die prachtig afsteken tegen de diepblauwe hemel en de glinsterende Middellandse Zee.

Enkele redenen waarom je er dringend de Maltese eilanden moet gaan verkennen volgen hieronder:

Isla

Meer naar het zuiden van het eiland Malta liggen de “Drie Steden” (The Three Cities) op schiereilanden tegenover de grote haven van Valletta. Isla – of Senglea, zoals de ridders van de Johannieterorde de stad noemden – is een zeemanshaven.

Vanaf de kaap heb je een mooi uitzicht over de commerciële haven, de skyline van Valletta en de jachthaven. Isla bezit een rijk historisch en religieus patrimonium.

Het is niet moeilijk om er te verdwalen in de wirwar van straten, steegjes en oude trappen die naar de waterkant leiden. Maltese charme op zijn best!

Nadur

Nadur is een goed bewaarde schat met een rijke cultuur op de meest oostelijke heuvel van het eiland Gozo. Het door landbouwgrond omringde dorp weet zijn natuurlijke pracht proactief te promoten door allerlei formules voor agritoerisme aan te bieden.

Zo krijgen toeristen de kans om landbouwers te helpen met de fruitteelt en -oogst en om mee lokale gerechten te bereiden. Speciale wandelroutes brengen het natuurlijke en culturele erfgoed onder de aandacht.

Hou je van ecotoerisme of simpelweg van de natuur? Dan moet je hier zeker eens passeren tijdens jouw bezoek aan de Maltese eilanden!

Mellieha en de wijk Manikata

Het idyllische kustplaatsje Mellieha in het noorden van Malta is een populaire zomerbestemming. Het is een van de bestemmingen op Malta die gedurende het hele jaar een divers publiek aantrekt.

Mellieha heeft een rijk historisch erfgoed en staat vooral bekend om het fraaie Heiligdom gewijd aan Onze Lieve Vrouw van Mellieha. Dit heiligdom heeft zijn naam te danken aan een bezoek van de apostel Paulus.

Mellieha heeft heel wat in petto om je te bekoren:

  • Boeiende archeologische sites
  • Een prachtige landelijke omgeving ideaal voor mensen die houden van wandelen en fotografie
  • Dertien stranden en kristalheldere duik- en snorkelplaatsen
  • Een warme en bruisende cultuur

Gharb – Speciaal plekje op de Maltese eilanden

Gharb is een pittoresk dorpje op een heuvel in het westen van het eiland Gozo. Je wordt er verwend met een prachtig uitzicht over de valleien, vooral bij zonsondergang.

Met heel wat originele en goed onderhouden gebouwen is dit een van de best bewaarde plaatsjes op Gozo.

Wist je dat Gharb ook beschikt over een “Azure Window” in de vallei genaamd Wied il-Mielah? Dit is een natuurlijk gevormd raam in de rotsen waardoor de azuurblauwe zee te zien is. Dit is het minder bekende en kleinere zusje van het heel toeristische Azure Window in Dwejra, Gozo.

Er zijn wandel- en fietspaden aangelegd om op een veilige en milieuvriendelijke manier af te zakken naar de kliffen en een makkelijke toegang te bieden aan duikliefhebbers.

De Santa Lucija wijk

Santa Lucija is een oude buitenwijk die in de buurt van het dorp Kercem ligt. Deze buitenwijk is omgeven door drie heuvels met elk een natuurlijke waterbron. Daardoor is dit een van de meest vruchtbare gebieden van het eiland Gozo.

Tof weetje: Deze wijk zou de oudste bewoonde plaats van de hele Maltese archipel zijn.

De dorpswijk beschikt bovendien niet alleen over een natuurlijke schoonheid, maar ook over een levendige cultuur. De bewoners van het eiland Gozo zijn gastvrij en trakteren toeristen met trots op diverse feesten en festivals!