Ga je voor het eerst met je camper op vakantie? Dan is dit artikel iets voor jou! We bespreken namelijk praktische tips voor als je op reis gaat met de camper. Doe er je voordeel mee!

Bepaal de route die je wilt afleggen

Een camper biedt je alle vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt. Maar om te voorkomen dat je de vakantie vooral achter het stuur doorbrengt, is het aan te raden om van tevoren in hoofdlijnen een route te bepalen.

Kijk daarbij niet alleen naar de locaties waar je wilt overnachten, maar ook naar de weg naar die locaties. Wil je over de snelweg of ga je liever door binnendoorwegen? Die laatste zorgen voor een flinke toename in het aantal reisuren, maar daarentegen krijg je wel de mooiste omgevingen te zien.

Overnachten op camperplaatsen

Hoewel het in een aantal landen is toegestaan om in het wild te kamperen, is dat lang niet overal het geval. In veel landen in Europa mag je bijvoorbeeld niet zomaar overal overnachten en zijn er speciale camperstandplaatsen waar je de nacht kunt doorbrengen. Camperstandplaatsen zijn in feite grote parkeerplaatsen, speciaal voor campers.

Het grote voordeel van camperstandplaatsen is dat je niet alleen bent. Dat vergroot de veiligheid en verkleint de kans op een inbraak. Want campers zijn zeer gewild bij dieven doordat ze een grote waarde vertegenwoordigen. En dat brengt ons bij het volgende punt: de beveiliging van je camper.

Beveilig je camper met goede sloten

Campers zijn al jarenlang een doelwit voor dieven. Daardoor stellen verzekeraars tegenwoordig strenge eisen aan het beveiligen van je camper. Zo is bijvoorbeeld een versnellingsbakslot vaak verplicht om je camper überhaupt te kunnen verzekeren.

Helaas zijn alleen niet alle versnellingsbaksloten van goede kwaliteit. Een voorbeeld van een merk dat wel van goede kwaliteit is en dat zelfs door verzekeraars wordt aanbevolen, is Bearlock. Meer informatie over camperbeveiliging met een bearlock versnellingsbakslot vind je hier: busbeveiligers.nl/camper-beveiliging-bearlock/.

Neem je fiets mee

Een camper is vrij fors waardoor het niet praktisch is om voor iedere kleine afstand met de camper te moeten gaan rijden. Daarom is het aan te raden om je fiets te mee te nemen als je op vakantie gaat. Het is heel makkelijk om een fietsendrager op je camper te bevestigen, bovendien merk je er tijdens het rijden niks van.

Ruim je spullen goed op

Een camper ga je al snel als een woonkamer zien, waardoor je vergeet dat je er ook mee rijdt. Het gevolg is dat je bij een noodrem je spullen door de camper lanceert. Laat daarom nooit spullen in de camper los liggen en ruim alles netjes op. Pak breekbare objecten met beschermende folie in en gebruik bij voorkeur plastic servies.

Meer tips voor camperreizen

Tot zover onze tips voor camperreizen. Heb je behoefte aan meer goede tips? Klik hier. We wensen je alvast een fijne vakantie!