Veel Nederlandse en Belgische toeristen kiezen voor een vakantie in eigen land, een zonvakantie naar Turkije of Spanje, enzovoorts. Er zijn echter ook verschillende Europese bestemmingen, waar veel mensen nog nooit geweest zijn!

De volgende 3 prachtige vakantiebestemmingen zijn echter meer dan het bezoeken waard als je eens wat anders wilt.

3 prachtige vakantiebestemmingen die onderschat worden

In dit artikel zetten we drie van de mooiste vakantiebestemmingen binnen Europa voor je op een rijtje. Naar welke van deze vakantiebestemmingen ben jij in het verleden al eens geweest?

#1: Een bezoek aan het prachtige Malta

Een van de vakantiebestemmingen die momenteel aan populariteit wint, is Malta! Deze eilandengroep heeft voor iedereen wat te bieden. Je kunt hier genieten van het prachtige weer op een van de vele stranden.

Ook zijn er voldoende (culturele) bezienswaardigheden die je op Malta kunt bezoeken tijdens je vakantie zoals Valletta. Sinds 2008 kun je in Malta met de euro betalen. Wel gemakkelijk als je dit eiland bezoekt!

Vergeet geen bezoekje te brengen aan Gozo, ook deel van de Maltese eilandengroep, dit is wat groener en minder druk dan Malta zelf.

#2: Geniet van een zonvakantie op Zakynthos

Een ander Zuid-Europees eiland dat het bezoeken waard is, is Zakynthos! Dit Griekse eiland is niet alleen onder West-Europese toeristen erg in trek tegenwoordig.

Ook veel Grieken uit bijvoorbeeld Athene trekken in de zomermaanden naar dit fijne eiland. Je geniet hier van het mooie weer, de hagelwitte stranden en de prachtige Griekse huizen met blauwe daken.

3 prachtige vakantiebestemmingen inspiratie vakantievilla in zakynthos

Uit de bovenstaande foto kan u afleiden wat u van zo’n strand en de natuurpracht op Zakynthos mag verwachten!

Tip: huur een vakantievilla in Zakynthos als je een bezoek aan dit eiland brengt! Deze zijn goedkoop en vaak veel luxueuzer dan een hotel of studio.

#3: Bezoek Praag of Boedapest in Oost-Europa

Naast de prachtige vakantiebestemmingen in het zuiden van Europa, kan ook een bezoek aan Oost-Europa het overwegen waard zijn. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan steden als Praag en Boedapest! Je vindt hier tal van prachtige, culturele bezienswaardigheden.

Daarbij kun je aan het eind van de dag heerlijk dineren bij de restaurantjes aan een van de vele pleinen die je hier vindt. Beide steden zijn ook gezegend met een prachtige rivier (tafelen of aperitieven met een fantastisch uitzicht over de rivier is dus ook mogelijk).

Bonus: Geniet van natuur dichtbij huis

U kan ook gewoon genieten van de natuur dichtbij huis en de schoonheid en wonderen uit de mooie natuur ontdekken. Op de natuursite Natuur Wereld vind je vele dieren, bloemen, insecten, vogels, vissen, enz.